Ontdek hier de veelgestelde vragen waarop je graag een antwoord wil in verband met de speelpleinwerking.
1. Wat als je kind ziek/gewond is?
Kinderen die ziek zijn kunnen helaas niet op ons speelplein blijven. Wij zullen je dus opbellen wanneer je kind ziek wordt, zodat het kind zo snel mogelijk opgehaald kan worden.
Wanneer je kind een accidentje voor heeft, passen we eerst EHBO toe. Is er een doktersbezoek of een bezoek aan het ziekenhuis nodig, nemen we contact met je op zodat het kind opgehaald kan worden.
Bij een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, moeten er steeds verzekeringspapieren ingevuld worden. Een deel wordt ingevuld door een getuige (leiding) en een ander deel door de behandelende arts. Die papieren kan je krijgen op de speelpleinwerking. Het ingevulde document breng je nadien terug binnen op speelpleinen. De gemeente houdt je op de hoogte van de beslissing van de verzekering.
2. Wat als ik te laat kom?
De speelpleinen starten stipt om 9u!
Wie te laat komt (zelfs maar 5 minuutjes), kan helaas niet meer deelnemen aan de activiteiten en zal huiswaarts moeten keren.
Kom dus zeker op tijd!
3. Moet ik vooraf inschrijven of kan ik ook ter plekke inschrijven
Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk. Je moet op voorhand online inschrijven. Op die manier kunnen we ’s ochtends snel en veilig de kinderen registreren door hun barcode te scannen. Je kan de dag zelf nog online inschrijven tot 8u45. Aankomen op het plein kan tussen 8u30 en 9u. Onze activiteiten starten stipt om 9 uur.
Inschrijven kan tot voor de aanvang van de week waarin je komt. Wil je bijvoorbeeld graag in week 1 komen? Dan kan je je ten laatste op de maandag van week 1 inschrijven tot 8u45.
4. Wat als je ingeschreven bent maar toch niet kan komen?
Als je niet kan komen, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten door een mail te sturen of te bellen naar de jeugddienst. Dan kunnen wij je activiteiten annuleren.
Op vertoon van bewijs van wettige afwezigheid of in uitzonderlijke gevallen, krijg je je geld teruggestort. Voor alle andere annulaties, krijg je geen geld terug.
Omboeken naar een andere speelpleindag met hetzelfde tarief kan in sommige gevallen wel.
Denk je recht te hebben op een terugbetaling, vul dan alle gegevens in dit formulier aan:https://forms.office.com/r/sASY8Dt31k.
5. Zijn er dit jaar uitstappen op vrijdag?
We doen een combinatie van uitstappen met de bus en een extraatje op het domein. Het overzicht van de vrijdagactiviteiten vind jehier.
6. Moet ik een toegangsbewijs tonen?
Wanneer je inschrijft voor een activiteit, kan je in je profiel een reserveringsoverzicht terugvinden. Dat hoef je niet mee te brengen.
Aan de inkom checken we of je kinderen ingeschreven zijn.
7. Kan ik belastingsvermindering krijgen voor een speelpleindag?
Je kan een belastingvermindering krijgen voor de kosten die je maakt i.f.v. speelpleinwerk.
Opgelet! Het attest telt enkel voor de ouder die het kind ten laste heeft. Zorg er dus voor dat alle gegevens correct in je account staan want de attesten worden automatisch aangemaakt volgens de gegevens die ingegeven worden. De belastingvermindering geldt alleen voor kinderen beneden de 14 jaar en voor kinderen met een beperking beneden de 21 jaar.
8. Waar kan ik een attest vinden?
Je kan zowel een mutualiteitsattest als een fiscaal attest eenvoudig zelf downloaden vanuit je account.
9. Wat als mijn kind niet zindelijk is?
Een accidentje kan altijd gebeuren en dat is uiteraard geen probleem maar kinderen die niet zindelijk zijn, kunnen op ons speelplein helaas niet terecht.
10. Kan ik mijn kind inschrijven in een andere leeftijdsgroep dan het geboortejaar?
Neen, wij werken steeds op basis van geboortejaren. Het is dus niet mogelijk om te kiezen in welke groep je kind zit om bij broertjes, zussen, vriendjes of vriendinnetjes te spelen.
Ja, indien u ons een bewijs van de school kan bezorgen dat uw kind in een ander leerjaar zit dan dat van zijn/haar geboortejaar, kunnen we hem/haar eventueel bij een groep hoger of lager indelen.
Ja, voor kinderen met een zorgbehoefte kijken we naar de mentale leeftijd en proberen we een inschatting te maken van welke groep het beste bij hun noden past.